Etter mange års jobb sikret de seg storkontrakten i Japan

Brødrene Dahl Marine skal levere rør og ventiler til Island Offshore-skipet som bygges på Kawasaki-verftet.

KONTRAKTER 04.01.2017 14:20
Av Susanne Rislå Andersen
 
Annonse

Hjemmemarkedet for Brødrene Dahl Marine har vært krevende. På tampen av 2016 signerte leverandøren en eksportkontrakt med Kawasaki Heavy Industries.

Nå skal de sende ventiler og rørmateriell til Japan.

– I et krevende norsk marked er det helt avgjørende å øke eksporten. Det er veldig tilfredsstillende å vinne kontrakter når konkurransen er så tøff, sier Rune Misund, leder av Brødrene Dahl Marine i en pressemelding.

Andre kontrakten i Japan

I følge selskapset har de jobbet i mange år for å sikre seg kontrakten med Kawasaki Heavy Industries.

Dette er den andre større kontrakt i det asiatiske landet, og Brødrene Dahl er i sluttfasen på levering av rør og ventiler til fire skip som er under bygging ved Niigata Shipbuilding & Repair.

– Rør og ventiler er relativt standardiserte produkter. Vi må differensieres oss på andre faktorer.

Selskapet fokuserer på prosjektering og planlegging.

– Vi jobber tett med verft og skipsdesignerne fra begynnelsen av prosessen, og hjelper dem å finne de beste løsningene. Verdien med å bruke Brødrene Dahl ligger ikke bare i rør og ventiler av høyeste kvalitet, men også i tilgang til den tekniske spisskompetansen som gir de beste løsningene. Uten dette ville det vært vanskelig å vinne kontrakter på andre siden av jorda.

Vekst

Selskapet har merket redusert aktivitet i Norge gjennom 2016, men tror ting kan lysne mot slutten av 2017. I mellomtiden satser Brødrene Dahl for fullt i det globale markedet.

– Vår ambisjon er å vokse videre, og da er det utenfor Norge veksten må komme.

Annonse
Annonse
Annonse