Det stilles strenge krav til termisk, akustisk og brannteknisk isolering på skip og offshoreinstallasjoner. Samtidig er fleksibilitet og vekt to særdeles viktige egenskaper. Den ultimate løsningen heter ULTIMATE – levert av GLAVA®.

 

ULTIMATE er i dag et foretrukket isolasjonsmateriale om bord i skip og offshoreinstallasjoner, hvor det stilles svært høye krav til brannmotstand. Bruk av ULTIMATE gir store vektbesparelser i forhold til steinull – vekten er gjerne bare halvparten av tilsvarende isolering med tradisjonell mineralull – noe som gir et svært positivt utslag i fartøyenes energi- og miljøregnskap.

Samtidig er isolasjonsmaterialet like fleksibelt som glassull, og kan i tillegg skilte med svært gode akustiske egenskaper – ULTIMATE reduserer og absorberer lyd. Dette er svært viktig om bord i skip og offshoreinstallasjoner, der det er om å gjøre å ha kontroll på støy fra maskiner og støyforplantning i stålkonstruksjoner.

ULTIMATE er rett og slett det ultimate produktet for det maritime segmentet.

 

Ny teknologi

2. ULTIMATE - Isolering_2-kopiDet var ikke gjort i en håndvending å utvikle ULTIMATE. Allerede i 1992 startet forsknings- og utviklingsarbeidet som hadde til hensikt å forbedre egenskapene til glassull ved høye temperaturer, samtidig som glassullens fleksibilitet og termiske egenskaper ble opprettholdt. Det er utviklet en helt egen teknologi for å produsere ULTIMATE. Alle råvarer som inngår i produksjonsprosessen er omformet til høyverdig isolasjonsmaterialer, og det er dette som er årsaken til at ULTIMATE har svært gode isolasjonsverdier, både som varme-, brann- og støyisolering.

 

Enkel å jobbe med

Fleksibiliteten gjør ULTIMATE spesielt godt egnet om bord i skip og offshoreinstallasjoner.

ULTIMATE brukes til brannisolering av skott, dekk og flytende gulv. ULTIMATE kombinerer på en unik måte fordelene med glassull og tradisjonell mineralull. Produktet er svært anvendelig, og er lett og tidsbesparende å jobbe med. Eksempelvis kan ULTIMATE enkelt bøyes rundt stivere uten at det knekker. Det gir ikke bare et bedre utseende, men du sparer også tid på tilskjæring, og det blir mindre kapp og svinn.

Saken fortsetter under bildet.

ULTIMATE kombinerer på en unik måte fordelene med glassull og tradisjonell mineralull.

ULTIMATE kombinerer på en unik måte fordelene med glassull og tradisjonell mineralull.

Uten forurensende slaggstoffer

ULTIMATE er et mineralullprodukt, spunnet på glassullteknologi. Det er et rent produkt uten forurensede slaggstoffer, det er spunnet med lange, tynne og strukturerte fibre som gjør at det oppnås lav romvekt, god isoleringsevne og et meget fleksibelt og lett håndterbart produkt som egner seg godt for alle isoleringsoppgaver i marine og offshore; komfort, brann og lyd.

 

Et produkt fra GLAVA®

GLAVA® leverer ikke bare gode produkter. Velger du ULTIMATE, får du også teknisk ekspertise, regelverkskompetanse, Norsok-erfaring, rådgivning og definering av teknisk oppbygging med på kjøpet. Du får altså en totalpakke og en samarbeidspartner som er med hele veien i et prosjekt.

Les mer om Glava på www.glava.no